top of page
Zoeken
  • lukvin1

Zomersneeuw

Als je deze tijd door het Valcksteijnsebos fietst of loopt lijkt het soms net of het gesneeuwd heeft.

Ik noem het zomersneeuw.

Op Nature Today kan je er nadere uitleg over nalezen.


In het bos zijn het de populieren die hun pluizen afgeven, ik vind het een heel mooi gezicht en als je een mooi plekje gevonden hebt met veel “sneeuw” kan je eindeloos fotograferen.

Vooral voor de liefhebber van Macrofotografie!

Het gras en de bloemetjes ertussen zorgen voor een vervreemdend effect.
Of je in een Sprookjeswereld verzeild geraakt ben.

Ook nog een voordeel is dat je er geen hooikoorts of een andere allergische reactie van schijnt te krijgen. nou dan ben ik benieuwd waar al die niesbuien van de afgelopen week dan vandaan komen ….. ik ben niet gaan testen, maar gewoon in mijn eigen kleine bubbeltje gebleven.

Vorig jaar was ik met Erna in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet, ook daar troffen de zomersneeuw aan. Nou Erna ging gelijk weer op de grond liggen natuurlijk😂📷

Jammer dat ik daar geen foto meer van kan vinden, maar van de madeliefjes in de zomersneeuw wel.Er is zoveel moois te zien nu deze tijd, vinden jullie de Margrieten ook zo mooi langs

de Groene Kruisweg?

Overal staan ze momenteel, echt prachtig, het is een genot voor het oog!Overal zijn jonge dieren, lammetjes en vogels, ik heb ook de Lepelaars weer gezien in de Spuimond bij Zuidland.

Er zit een Fuutje te broeden in het bos, het nest is ver weg, ik weet niet of de jongen er al zijn, het moet in in ieder geval om deze tijd gebeuren, raar is het dat ik meestal maar één Fuut zie. Zou hij er vandoor gegaan zijn met een ander? Zou zomaar kunnen volgens mijn Futenboek.

Ook in de Waalhaven zitten Futen met jongen en jonge Meerkoeten.


Zo zie je maar, je kan zoveel mooie en leuke dingen vinden om te fotograferen en allemaal vlakbij. Je moet een beetje geluk hebben en je ogen goed open houden, want kijken blijft een kunst!

Ik hoop dat de leden die afgelopen zondag mee geweest zijn naar de Beeldentuin in ‘sGraveland een fijne dag hebben gehad. Ik ben benieuwd naar de foto’s .

Ik had graag meegewild maar het was me allemaal een beetje te veel, te warm,te veel niezen, te veel snot…nou dat wil je ook een ander niet aandoen!Boven nog een impressie van Landart Delft, gewoon de Schie langs fietsen, dan kom je er vanzelf, altijd open!

Iedereen de groeten en veel fotoplezier de komende tijd!


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

Comments


bottom of page