top of page
Zoeken
  • lukvin1

Fietsen

Vandaag was ik van plan om naar de stad te gaan op de fiets.

Gewoon lekker cameraatje mee en kieken, maar omdat ik tijdens mijn loopje vanmorgen echt zeikwaternat geregend ben heb ik daar maar vanaf gezien.

Dus dat werd een verveeldag….wasje, fotootje, broodje, een paar kaartjes uitprinten, kijken of ik nog iets te eten kan maken van alle left-overs van de feestdagen. (De gorgonzola gaat door de pasta met vergeten groenten).Lekker triest naar buiten kijken naar mijn trieste tuin.


Zo lijkt het nog wat, meer kan ik er niet van maken.

Toen dacht ik: als ik niet kan fietsen ga ik eens kijken of ik foto’s van fietsen op mijn iPad heb staan en…..ja hoor!


Deze is nog altijd één van mijn favorieten. Minimalistisch. Gemaakt in Alivés bij het Centro Oscar Niemeyer, een fantastische plek om te fotograferen, qua architectuur.

Van fietsende mensen kan je altijd leuke foto’s maken. B.v. in de regen, tegen de wind in. als ik vandaag op de Erasmusbrug was gaan staan had ik mijn hart op kunnen halen. Bruggen, viaducten, tunnels lenen zich goed om fietsende mensen te fotograferen.

Maar helaas heb ik zulke foto’s niet, want….ik fiets altijd zelf. En fotograferen tijdens het fietsen is lastig.

Het leukste is als je fietsen tegenkomt op plaatsen waar je het niet verwacht.

Ik was eens naar de wintersport en toen zag ik deze fietser.


Je kan je ook toeleggen op achtergelaten en vernielde fietsen bij een Metrostation, zo triest! Maar je hebt wel zo een serie van ontelbare fietsen, alle maten, alle kleuren, meestal met lekke banden, zonder zadel of wiel.

Bij Metrostation Tussenwater (een leuke plek om te fotograferen, vooral in het donker) hangen er nu bandjes om dat ze verwijderd worden door de RET.

In de Waalhaven, ook éën van mijn favoriete fotografeerplekken stond deze fiets. Als ik zoiets tegenkom word ik echt blij!Zo…de kop is er weer af , het nieuwe jaar is begonnen, we staan nog even in de pauze stand, maar….eens komt het weer.

Sla je er door heen, geniet van een mooie dag, maak plannen, fotograferen kan je overal! Doe eens iets wat je anders nooit doet.

Ga eens naar de Botlek naar dat nieuwe treintracee, het is een interessant fotoobject. Of dichter bij huis. In de Rhoons Grienden worden de wilgen geknot. In het Zuiderpark is het riet en gras prachtig van kleur nu.


Iedereen het allerbeste toegewenst in het nieuwe jaar.

Tot ooit!
34 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Trappen

3 comentarios


aadernalagarde
aadernalagarde
16 ene 2022

grandioos Luk

Me gusta

Super foto’s, wist niet dat fietsen zo interessant konden zijn. Vooral de laatste foto vind ik mooi, vooral de de kleuren

Me gusta

bvoets
bvoets
04 ene 2022

Super leuke fietsfoto's!!

Me gusta
bottom of page