top of page
Zoeken
  • lukvin1

Vliegende beestjes

Hoera! De eerste warmere dag van het jaar en dit aan het eind van mei.

Ik zie de tuin de insecten al komen en straks wordt het tijd voor de libelles en juffers, lieveheersbeestjes en andere insecten.

Ze zijn fotogeniek en een dankbaar onderwerp voor een geslaagde foto.


Hoe moet je het aanpakken?

Ten eerste moet je veel geduld hebben ( of gewoon een beetje geluk dat je er een tegenkomt).

Ga gewoon eens op de grond zitten en kijk eens goed rond.

En je moet heel voorzichtig zijn in het benaderen van het beestje want ze zijn zo vertrokken.

Vaak zie je ze op bloemen of takjes en vooral bij het water.

Als je begint te fotograferen probeer dan takjes, sprietjes die in de weg staan weg te halen, dus een schaartje in je fototas is altijd handig, of gewoon Erna of Marian meenemen op je fotosafari, zij hebben alle hulpmiddelen voor handen😂

Zorg voor een goed standpunt, van bovenaf fotograferen geeft niet het beste plaatje.


Vorig jaar in Frankrijk heb ik eens juffers gefotografeerd die onder water aan het paren waren, ik vond het zo magisch, wat een prachtig gezicht was dat!

Je leest vaak dat ze houden van stilstaand water, poeletjes, maar dit was gewoon in een rivier, vlak langs een sluis die best vaak openging. Dus je moet ook een beetje geluk hebben en goed rondkijken.Maar het mooist is een vlinder of libel met dauw op de vleugels fotograferen.

Mij is het nog nooit gelukt. Je moet er echt moeite voordoen .

Je moet er vroeg voor op staan. Dauw is een vorm van neerslag, het ontstaat als de temperatuur van de lucht daalt, de zon gaat schijnen en er een hoge luchtvochtigheid is.

’sMorgens vroeg is het zo mooi, de natuur ontwaakt, je voelt je alleen op de wereld.

De zon staat laag en het licht is zacht, de zon reflecteert op het water, kortom alles is dan aanwezig om een mooie dauwfoto te maken met waterdruppels die een mooi bokeh effect geven in de achtergrond.

Libelles zitten vaak langs sloten , op een grasstenge of in de buurt van een spinnenweb, vaak is handig om overdag te gaan kijken op Welke plaats ze zich ophouden.

Vaak slapen ze daar ook in de buurt.

En als je geluk hebt krijg je deze foto.

Jullie moeten het doen met een foto van het Intrnet.Probeer het eens! Het is echt leuk om op zoektocht te gaan. Ik ben vaak met het mooie weer in het Valcksteijnsebos in de buurt van het fietspad waar een grote plas ligt en aan de andere kant een brede sloot zitten er zomers heel veel.

Geniet van het mooie weer!

Tot ooit!
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

bottom of page