top of page
Zoeken
  • lukvin1

Kijk ook eens als een vogel.


In het vorige blog keek ik omhoog in deze blog ga ik omlaag kijken. Niet vanaf zo hoog als een vogel want dat durf ik niet, ik heb hoogtevrees.

Maar ook al durf je niet op grote hoogte dan kan het toch wel interessant zijn om naar beneden te kijken.

Een foto in vogelperspectief (vogel standpunt) wordt van bovenaf genomen. Het onderwerp van de foto bevindt zich lager dan de maker van de foto.

Je loopt op straat en je kijkt gewoon naar beneden en je ziet van alles, vooral als het geregend heeft, plassen en wat je daarin ziet vind ik altijd leuk om te doen.


Hierboven een kraan van Maarten zullen we maar zeggen, gemaakt aan de Leuvehaven. Vorig jaar mocht ik er ook inklimmen, maar dat durfde ik natuurlijk niet, wat toch wel jammer is voor een fotograaf.

Hoogtevrees is toch een raar ding. Jaren geleden ging ik met mijn fotomaatje Marja naar Dubai. Het was net na de opening van het hoogste gebouw ter wereld en daar gingen we op. Ik durfde echt gewoon te kijken, maar dat kwam denk ik omdat alle gebouwen er omheen ook hoog waren.

De onderstaande foto maakte ik vanaf de hoogste verdieping van een hotel, om de foto te maken moest ik over de balustrade buigen…doodeng!


Gelukkig kan je ook op een veilige manier een foto maken met vogelperspectief maken.

Thuis op een stoel of een keukentrappen gaan staan en een object vanaf de bovenkant fotograferen.En dan krijg je zo’n absurdistische foto…

Het is super leuk om foto’s te maken van een bord met eten of van voedsel en rare combinaties te zoeken, ik word er vrolijk van.

Alles kan je op tafel zetten en fotograferen of een keukentrap in de tuin zetten of uit je zolderraam de paardenmeisjes ( ik woon aan een weiland) die aankomen op hun scooter op de kiek zetten.Maar het mooiste blijft toch als je zo’n prachtige monumentale trap in een oud gebouw mag fotograferen. Niet over de leuning kijken, camera naar beneden richten en klikken…brrr, doodeng!


En ik weet het, als ik verder had durven voorover buigen was de foto mooier geweest, maar ja, ook ik heb mijn beperkingen ( en dat is niet alleen hoogtevrees hoor🤪)


Dus kijk niet alleen naar boven, maar kijk ook eens naar beneden…je weet soms niet wat je ziet…zoveel moois!


Maar waar zou deze vogel nou naar kijken? Niet naar beneden in ieder geval!17 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

2 Comments


Ik kan elke keer schrijven dat je verhalen zo leuk zijn en dat meen ik ook. Je foto’s geven je weer inspiratie. (ik kijk ernaar sla het op in mijn hoofd en gebruik het (soms)).

Die foto van de waterplas is zo mooi en herkenbaar. Dat blijft leuk.

Voedsel oid fotograferen is ook leuk. Mijn probleem is dat ik alles leuk vind, keuzes maken blijft lastig.

Ik kijk uit naar je volgende blog….

Like
Replying to

Dank je Kitty, fijn om te horen dat je het leuk vindt. Ach, als er maar een paar zijn die het leuk vinden ben ik al tevreden .Ikzelf vind nog steeds inspiratie om het te doen gelukkig.

Like
bottom of page