top of page
Zoeken
  • lukvin1

Ik wil vogelaar worden.


Ik ben een nep Vogelaar zonder enige kennis van zaken.

Ik kan zo van vogels genieten en ik ben ook altijd op zoek.

En ik probeer ze ook nog op de kiek te zetten, een soort kiekendief dus.

Als ik naar Blijdorp ga, ga ik altijd naar de Flamingo’s en Pelikanen Omdat ze zo fotogeniek zijn.Op de fiets speuren we altijd naar vogels, de mooiste is natuurlijk de ijsvogel, helaas heb ik er dit jaar nog maar één gezien En nog nooit één gekiekt.

Maar ik probeer ook het geheim van de reiger te begrijpen. Ze broeden in kolonies, dat kunnen we zien aan de Oude Maas achter de TBSkliniek.

Tientallen nesten zijn er momenteel, maar ik zie bijna nooit een jonge reiger, ik snap er niks van.

Ook Rietzangers, je hoort ze wel maar je ziet ze zelden.

Ik zou ook wel eens een Baardmannetje of een Blauwborst willen zien, maar nee hoor, niks daar van, je ziet ze niet. Soms hoor ik karekieten, maar dan heb ik natuurlijk weer geen verrekijker bij me.

Maar soms heb ik geluk, dan zit er gewoon een op zijn gemak te zingen in de polder.Deze tijd is wel een mooie tijd om vogels te fotograferen al moet je wel oppassen dat je ze niet verstoort in de broedtijd.

Ik weet dat rond half april de futen een begin gaan maken, ze draaien om elkaar heen, baltsen, paren en gaan uiteindelijk nestelen.

En begin juni komen de kleine gestreepte Fuutjes.


De Fuut is ondoorgrondelijk, soms zie je ze, kan je ze een paar dagen volgen en dan ben je ze weer kwijt.

Maar gelukkig heb ik een prachtig boek gekregen, dus als ik het uit heb weet ik er alles van (hoop ik)Ook de meeuwen broeden nu volop. In de Europoort bij de Pistoolhaven zijn elk jaar honderden nesten, gewoon langs de weg in het gras, het is daar een lawaai van jewelste!


Het gemakkelijkst vogels fotograferen is vanuit de luie stoel. Gewoon voor het raam gaan zitten en genieten van de meesjes , mussen, vinkjes , spreeuwen, merels, lijsters en niet te vergeten de groene papegaai achtingen.

En soms komt er iets zeldzamers langs, de grote bonte specht bijvoorbeeld of een Puttertje.Maar ja, een hele echte Vogelaar zal ik nooit worden, ik mis een essentiële eigenschap daarvoor: GEDULD.

Ik ben een Vogelaar van niks!

Tot ooit!

22 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

bottom of page