top of page
Zoeken
  • lukvin1

Het was een vreemd jaar (cliché)


Ik ben er klaar mee, ook zo’n cliché, maar het is wel waar.

Maar ja je kan wel klagen maar daar schiet je niks mee op.

Ik heb voor deze blog gekeken of er ook nog leuke dingen zijn gebeurd dit jaar, en je staat er versteld van, want dat zijn er echt heel veel.

Ook heb ik gekeken wat nou de laatste foto was die ik heb gemaakt voor de eerste lockdown.Dit was op 12 maart in het Gemeente Museum in Den Haag. In de Metro erheen maakten we nog grapjes over het virus...wisten wij veel!

In de lockdown ben ik in het begin erg bezig geweest met kleine projectjes in huis.

Fotograferen vanaf de bank, en ook nog geprobeerd grappige foto’s te maken.


Verder was het het jaar van de vakanties die niet doorgingen, maar dat geldt voor iedereen. Ik ging digitaal op reis naar Noord-Spanje, ook dat was leuk om te doen.

In de zomer konden we gelukkig nog wat uitstapjes doen.

Toen het duidelijk werd dat echt reizen er niet in zat dit jaar ben ik gaan sporten. Bijna dagelijks naar de sportschool, en toen dat ook niet meer kon ben ik, naast het fietsen, gaan lopen.

Ik ben geen loper, maar ik probeer vol te houden en ik ga iedere ochtend op pad voor een rondje.

Ik loop meestal langs de Oude Maas en ik geniet ervan, de stilte, het weer, de omgeving.

In de verte zie ik het ochtendgloren, ik zie het mooie licht, het geluid van de vogels.

Tot nu toe heb ik alleen mijn telefoon meegenomen , maar ik begin steeds meer te zien, dus vanaf 2021 probeer ik een camera mee te nemen En wat meer gedetailleerde foto’s te gaan maken.Met de fotoclub zaten we natuurlijk ook in de penarie.

Jammer vind ik dat we een beetje het contact onderling verliezen.

Het plaatsen van foto’s op de website wil nog niet zo van de grond komen en zijn het vaak dezelfden die het doen, en dat is jammer.

Ook jammer is het dat er leden hun lidmaatschap hebben opgezegd.

Ik hoop dat we het komend jaar weer bij elkaar kunnen komen en het leuke programma voor 2021 door kan gaan.

Probeer het komend jaar te investeren in creativiteit.

Bekijk foto’s van andere fotografen, koop fotoboeken of leen ze bij de bieb, ga naar het Fotomuseum in Rotterdam of Den Haag. Kom uit je comfortzone en ga dingen doen die je anders nooit doe, maak een fotoboekje van de leukste foto’s van dit jaar, ga elke week op de zelfde plaats een foto maken en het voornaamste is dat je geniet van het fotograferen!


Dit voorbeeld heb ik van het internet.
IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN GEZOND EN INSPIREREND 2021

41 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

bottom of page