top of page
Zoeken
  • lukvin1

De Waalhaven...een bron van inspiratie

Ik had deze week geen idee waar ik over zou schrijven.

Het zou over de sneeuw kunnen gaan, want de sneeuwfoto’s vliegen je om de oren.

Het is heerlijk om door het witte wonderland te lopen en vanmorgen had ik het genoegen om dit samen met Erna te doen. Het was een beetje glibberig, maar we hebben genoten. Ik heb er niet één behoorlijke foto aan over gehouden .....maar wel een heel goed gevoel.

Er is niets zo leuk om samen met Fotomaatjes op pad te gaan, gewoon even bijpraten en plezier hebben.

Maar toen bedacht ik, wat doe ik nou als ik niet weet wat ik wil fotograferen? Nou, dan pak ik mijn fiets en rij naar de Waalhaven.

Er is altijd wat te zien.

En waar kijk ik dan naar? Dat kan heel verschillend zijn. Zijn er activiteiten op fotoafstand? Dan blijf ik soms wel een uurtje op dezelfde plaats staan. Lekker naar die stoere kerels kijken!


Maar ook voor abstracte foto’s kan je daar heerlijk rondstruinen. Vooral op een zonnige, windstille dag zijn er prachtige spiegelingen te zien. Je ziet de prachtigste kleuren en structuren in het water.


De mogelijkheden om dit soort foto’s te maken zijn eindeloos.


Vanaf deze tijd in het jaar wordt het ook weer leuk om vogels te fotograferen in de haven.

De nijlganzen hebben al snel jongen en er zijn altijd zwanen, meerkoeten, meeuwen en fuutjes.Behalve schepen is er rond de haven zelf altijd wat te doen en te zien. Containers, verkeer, kantoren. Het gebied rond de Televisietoren, enz.

Hou je van architectuur, Macrofotografie? Ook daarvoor kan je terecht rondom de Waalhaven. Voor Macrofoto’s is het leuk om details van ankers, touwen, boeien enz. te fotograferen


En als ik dan helemaal niks meer kan verzinnen, kijk ik naar beneden en maak ik een kiekje van mezelf.


Maar voorlopig wens ik jullie allemaal veel sneeuw- en misschien ook schaatsplezier de komende tijd.

Blijf voorzichtig, ga lekker naar buiten en geniet!

Blijf gezond! ....En...ga ook eens naar de Waalhaven, het valt nooit tegen!

26 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

bottom of page