top of page
Zoeken
  • lukvin1

DE POEPENDE MAN


Eindelijk was het dan zo ver!

We gaan naar de Poepende Man. 2 keer was het al uitgesteld wegens de Coronamaatregelen, maar nu gingen we echt! Een nachtje contactloos slapen in een Fletcherhotel en van daaruit hadden we een route gemaakt langs de Landart kunstwerken in Flevoland.

En ik moet zeggen, het is een aanrader, Flevoland, je ziet geen mens als je dat niet wil, wel zo gemakkelijk in Coronatijd.


Eerst naar de Groene Kathedraal. Je moet wel een beetje inbeeldingsvermogen hebben want alles was kaal en het is een heel andere beleving als je er in loop.Daarna langs het water naar Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind en Sealevel van Richard Serra. het zijn allemaal enorme kunstwerken.

Dan op naar Amersfoort, daar gaan we eten en slapen. In het bos naast het hotel was in de oorlog Kamp Amersfoort. Het was een fijn loopje en een indrukwekkend stukje historie..Na de wandeling een heerlijk diner voor de deur van de kamer, jeetje wat kan je toch blij worden in deze tijd van zoiets simpels...overnachten in een beetje gedateerd hotel met een 3 gangendiner en een heerlijk ontbijt, alles coronaproof....het lijkt wel vakantie!


De volgende dag gingen we hem eindelijk zien! Maar eerst richting Dronten voor RIFF, het lijkt op een reuzen schelp of op een ruimteschip.


En als afsluiting van onze 2 daagde vakantie naar EXPOSURE, oftewel de hurkende man, maar algemeen bekend als de Poepende Man.

Vlak voor de dijk naar Noord-Holland zit hij daar op een soort schiereilandje, prachtig aan het Water van de voormalige Zuiderzee.Op de terugweg langs de Oostvaardersplassen En dan weer naar huis, altijd fijn! Het enige ongemakkelijke van een tripje in Coronatijd is het gebrek aan een WC, de horeca is dicht.....dus we zullen het maar niet over de Poepende Vrouw hebben😂😂😂

Iedereen prettige Paasdagen gewenst, blijf voorzichtig en gezond.

Tot ooit!
Hieronder nog wat info over Land Art

Land art is een kunststroming die is ontstaan in de jaren 60. Bij deze kunststroming brengen kunstenaars ingrijpende, kunstzinnig bedoelde ingrepen aan in een landschap. Dit doen ze door het graven van grachten en kuilen, het aanleggend van ophoping op akkers en weiden en het geordend storten van keien op een wateroppervlak. Deze kunstenaars willen daarbij de menselijke aanwezigheid uitdrukken en stellen dat de mens door de omgevingsverandering de natuur in bezit neemt. Een Nederlandse benaming van deze kunststroming is landschapkunst.

Land art kan gezien worden als een bijzondere vorm van kunst, waarbij de hele natuur in de kunst opgenomen wordt. De benaming 'land art' is afkomstig van een Duitse televisiefilm uit 1969 waarvoor de opnamen in Californië en Nederland plaatsvonden.

Land art is een kunstvorm die inspeelt op bepaalde kenmerken van het landschap en het landschap manipuleert zodat het met andere ogen gezien kan worden. Via interactie en toevoegingen gaat men de confrontatie met de natuur aan. Tijd en ruimte zorgen dat het publiek nauwelijks rechtstreeks van de werken kan genieten. Daarom worden de kunstenaars vaak genoodzaakt terug te keren naar hun kunstwerk om er foto's en videomateriaal van te maken. Dit doen ze zodat ze tentoonstellingen kunnen maken. Zo kunnen kunstliefhebbers ook land art bekijken.

44 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietsen

1 Comment


aadernalagarde
aadernalagarde
Apr 26, 2021

Luk wat gezellig om te lezen, hoe kan je nu op ieder stuk apart reageren???

Like
bottom of page